niedziela, 3 sierpnia 2014

Najłatwiejszy sposób na klarowanie masła.

Klarowane masło... idealne do smażenia i pieczenia, nigdy się nie przypala, ponieważ jest to czysty tłuszcz pozbawiony wszelkich dodatków. 

Skąd je wziąć? W zależności od miejsca Waszego zamieszkania istnieją dwie opcje: kupić w sklepie gotowe masło lub zrobić samemu! 

Wiele osób uważa, że proces klarowania masła jest bardzo pracochłonny, ale to nieprawda! Zapomnijcie o wszystkim, co słyszeliście na temat tego procesu... I przekonajcie się, że istnieje inny, o wiele prostszy sposób na domowe masło klarowane.

Co będzie nam potrzebne? Oczywiste jest, że najważniejsze jest masło... i mikrofalówka! 

Jak w ciągu 5 minut zrobić masło klarowane? Obejrzyj uważnie instrukcję poniżej i sam/a się przekonaj, że jest to banalnie proste!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Kontakt z autorką bloga:

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *